DBC-3D.nl

Dutch Blender Community

Toen ik, inmiddels wat jaartjes geleden, Dutch Blender Communityvoor het eerst in aanraking kwam met Blender was ik dolenthousiast. Wat een mogelijkheden en wat mooi wat er mee gemaakt kon worden. Dat wilde ik ook! Vol goede moed heb ik de gratis! software gedownload en opgestart. Na een paar uur klooien was het wel duidelijk. Hier ga ik nooit op basis van intuïtie uitkomen. Die interface…zucht. Ik gaf niet op en ging opzoek naar een handleiding. Ik kwam er zat tegen, daar niet van, maar het gros was in het Engels en de rest in talen die ik al helemaal niet kan lezen. Een community dan? Nope, ook niet. Dat was toch jammer. Einde Blender.

Door de jaren heen bleef ik mij wel bezig houden op grafisch gebied, iets wat de laatste tijd ineens erg toegenomen is. Gamen is leuk, maar games maken ook. Eerst in 2D, en nog steeds, maar toch kwam Blender weer om de hoek kijken. Mijn eerste spelletje Rastermind is volledig 1D. Nu wilde ik wel eens naar iets wat 2D leek. In mijn zoektocht naar informatie hierover kwam ik een handleiding tegen over realistische 2D objecten maken. Eigenlijk was de truc: eerste een 3D model maken, en daarvan een Render maken en dat gebruiken als 2D object. En wat had je nodig volgens de handleiding: Blender!

Dus weer begonnen. Van begin af aan: een handleiding zoeken. In het Engels natuurlijk, want een goede Nederlandse kon IK niet vinden. Op een gegeven moment kom ik een goede, duidelijke, uitgebreide handleiding tegen voor soort van dummies. Een docent had een lesboek gemaakt voor zijn klas. Aan de hand daarvan leerde hij zijn leerlingen van alles over wat je met Blender kon doen, en hoe je het moest doen. Nu nog een community. Ik kwam van Nederlanders enorm veel vragen tegen naar een community. Maar die community was er niet en kwam er niet, ook niet na veel suggesties en voorstellen van die gebruikers.

Nu ben ik iemand die van spijkers met koppen houdt. En voilá, een site voor een community was met een paar dagen in de lucht. Nu de community zelf nog!

 

MAD

Geef een reactie