Blender 3D

Blender is de open source, cross platform suite van tools voor 3D creaties. Hiermee kun je modelleren, tekenen, animeren, games maken en nog veel meer! Ik gebruik dit programma nu enkele jaren en de resultaten daarvan zul je op deze site tegenkomen. Doordat deze software de mogelijkheid om eigen modules te maken zijn er legio add-on’s voor deze software, wat de mogelijkheden alleen maar vergroot. Zelf heb ik ook een paar modules gemaakt waaronder de Blenchmark module. Een andere module die leuk is om te noemen is de Brendan Exporter. Hiervoor heb ik een GUI geschreven. Deze module maakt het mogelijk modellen te exporteren naar de game die Brendan aan het maken is: Rodina. Wat je verder nog met Blender kunt? Bekijk onderstaande show en je zult een redelijk beeld hebben.

Dutch Blender Community

Ik heb in 2011/2012 een forum aangemaakt om de Nederlandse Blender Community een plek te geven. Deze kun je vinden op dbc-3d.nl. Wat begon als een testje op een subdomein is inmiddels uitgegroeid tot een heuse community die alleen maar groeit.

Geef een reactie